Avto že dolgo ni več v modi, to zdaj vemo že vsi. Zato vsako leto med 16. in 22. septembrom pozovemo k spremembi potovalnih navad.

Letos pod sloganom: Varčne poti.

Trajnostno mobilnost slavimo že več kot 20 let. Vsako leto nas je več za zdravo mobilnost.

Otroci so v tem tednu osvajali znanja in spretnosti s področja prometne varnosti. Spoznavali so prometne znake, hodili na krajše in daljše sprehode v okolico vrtca ter opazovali trajnostno mobilna vozila, obiskali avtobusno postajo, likovno ustvarjali na temo mobilnosti, se seznanili z uporabo zaščitne opreme za vožnjo s kolesom in poganjalcem ter urili kolesarske veščine na prometnem poligonu (upoštevanje prometnih znakov, semaforja, prehoda za pešce…). Starejši otroci so mlajše naučili otroških pesmi ter plesov. Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti smo obeležili dan brez avtomobila ter se udeležili množičnega teka.

Slogan evropskega tedna mobilnosti smo navezali na dan slovenskega športa in tako poudarili gibanje kot skrb za zdrav način ter pomemben del našega vsakdana.

Teden je bil razgiban in razigran, a kljub temu poln varnih napotkov za udeležence v prometu ter pogovorov o drugih, okolju prijaznejših načinih mobilnosti.

Hvala vsem sodelujočim, ki ste s svojim vzgledom in trajnostnim načinom prihoda v vrtec prispevali k čistejšemu okolju.

Zapisala: Ingrid Meze

Otroci in vzgojiteljice skupine Mucki, Metulji, Murenčki in Palčki