Pust je nasmejanih ust, zimo si želi odgnati. Je čas norčij, ko se našemimo v pustno masko in postanemo nekdo drug. Pust je priprava na pomlad in je čas rajanja, zabave in veselja. Tudi v naši enoti smo se veselili pustnega torka, da smo skupaj zarajali, se nasmejali in se posladkali s krofi. Tako otroci, kot vzgojiteljice smo oblekli pustne kostume in se za en dan spremenili v palčke, princeske, zmaje, gasilce, miške, pikapolonice in druge junake …

Otroci mlajših skupin so se v spodnjem nadstropju udeležili pustnega plesa in rajanja ob glasbi. Si podajali balone, lovili milne mehurčke in se veselili s prijatelji. Medtem pa so se otroci starejših skupin udeležili modne revije in pokazali svoje pustne kostume, kasneje pa skupaj s prijatelji sosednjih skupin rajali ob glasbi.

Za zaključek so se otroci enote Tičnica odpravili na pustni sprevod po ulicah gornjega Logatca, kjer so z igranjem na instrumente in prepevanjem odganjali zimo.

Vsako leto se tako strokovni delavci trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Zapisala: vzg. Uta Malnar